Награда за директорката на училището

Директорката на 27. СУ "Акад. Г. Караславов" г-жа Рилка Иванова получи награда от кмета на район Люлин за утвърждаване престижа на училището и прилагане на добри практики.

Общественият съвет и Ученическият съвет със съвместна инициатива

Общата инициатива на ОС и УС се проведе на 23.10.22г. и в нея се включиха и учителите и се получи добре свършена работа и ползотворно общуване.

Есенен лагер в с. Баня, Разложка община

От 16 до 21. 10. 22г. учениците от 3, 9, 10, 11 клас прекараха една незабравима седмица сред планината. Освен многобройните забавления постигнахме много важна цел: сплотяване на ученическата общност.

Благотворителна инициатива на Ученическия съвет

Младежите от ученическия съвет реализираха блестящо своята благотворителна кампания за наводнените Карловски села, като успяха да включат в нея цялата училищна общност.

Летен лагер в гр. Добринище

Безплатният лагер по проект "Отново заедно" беше вълнуващо преживяване за всички ученици от 2-10 клас. Дните бяха наситени със събития и емоции.

Пътуване до Пазарджик по проект "Иновации в действие"

Посещение на ОУ "И Батаклиев" в Пазарджик От 26-29 04. 2022 г. екип от четирима учители и директора посетиха ОУ "И. Батаклиев", където четири училища се събраха отново за обмен на иновативни практики.

Пътуване до Варна по проект "Иновации в действие"

От 22-25 март 2022г. екип на 27. СУ "Акад. Г. Караславов" беше на посещение в ОУ "Пенчо Славейков" гр. Варна за обмен на иновативни методи на преподаване и учене.

Ради Христов се представи блестящо на Олимпиада по математика

Ради Христов, ученик от 4 клас на 27-мо СУ „Акад. Георги Караславов“, гр. София радва всички със своите успехи по математика.

Тържествена проверка на класовете

Тържествена проверка на класовете на 27.СУ "Акад. Г. Караславов" посветена на Националния празник на Република България - 3 март.

Откриване на нови интерактивни кабинети

На 22.02. 22г. се откриха два нови интерактивни кабинета: по История и по География.

Открит урок за Левски

Открит урок на г-жа Нора Кундева и 4 клас пред Подготвителната група на училището посветен на Васил Левски.

Драматизация на пет приказки

На 17.02.22г. второкласниците и техните учители Румяна Антонова и Соня Георгиева представиха драматизация на пет приказки пред учениците от Начален етап.

Патронен празник 2022г.

На 12 януари училището чества своя патронен празник. Тази година се проведоха множество инициативи посветени на патрона ни- акад. Г. Караславов: изложба от ученически картини и рисунки, драматизация по негови приказки, конкурс за есе.

Ден на Християнското семейство

Много мило тържество се получи в трети клас по случай деня на Християнското семейство- 21 ноември.

Опознавателна среща за първокласници

На 13.09.21г. се проведе традиционната опознавателна среща за децата  постъпващи в 1клас

Празник по случай 3 март

Тържествена проверка на класовете се проведе в двора на училището, по случай националният празник 3 Март още

Посещение на Министъра на образованието

На 13.10.2020 г. 27.СУ „Акад. Г. Караславов“ имаше честта да посрещне министъра на образованието и науката Красимир Вълчев още

София - 140 години столица на България

На 3 април София чества 140 години от обявяването си за столица на България. В официалната церемония участваха Директорът и знаменосците на 27 СУ още

Проект „40 години спорт за всички“

На 25.09.2019г. се проведе екскурзия по проект „40 години спорт за всички“ финансиран от Столична община по програма за развитие на Физическо възпитание и спорт още

Екскурзия по проект „Крачим заедно напред“

Екскурзия Сопот, Карлово, Калофер по проект „Крачим заедно напред“ още

3-то място на градското по бадминтон юноши

3-то място на градското по бадминтон юноши 8-10 клас още