radi01

Ради Христов се представи блестящо на олимпиада по математика

Ради Христов, ученик от 4 клас на 27-мо СУ „Акад. Георги Караславов“, гр. София радва всички със своите успехи по математика
Въпреки пандемията през последните месеци Ради се яви на поредица състезания и показа много високи резултати, поставяйки училището ни сред първите редици в списъците за София-град и страната. След класиране за втория кръг на Олимпиадата по математика, той даде 44 резултат от над 300 четвъртокласника в София и беше сред първите 6% с най-висок брой точки в страната от класиралите се за втори кръг. На едно от най-масовите състезания със сложни логически задачи - Европейското Кенгуру, на което тази година участваха близо 8 хиляди деца от 4-ти клас, Ради бе сред първите 2% в страната, а в класирането за София-град се включи в групата на първите 120 деца от близо 3 000 четвъртокласника. Последва не безизвестното Пролетно Математическо състезание, на което Ради отново показа отличното си ниво на подготовка, включвайки се със своя резултат сред първите 3% в страната и заемайки 72 място от над 1300 ученика за София-град.
Желаем на Ради още много успехи както в математиката, така и в останалите направления -шах, танци и т.н.!
Въпреки че училището ни е с различен профил, ние приветстваме и помагаме за развитието на всеки талант сред нашите деца.